2011. április 26., kedd

Talpmasszázs 40perc-máj.2-6.du - a Vígszínháznál - Jelenlegi ára: 1 Ft

A talpmasszázs május 2-6. között (délután) vehető  igénybe, telefonon előre egyeztetett időpontban.
Kérem, hogy időpontot mindenképpen telefonon kérjen (a leütést követően 3 napon belül)! Köszönöm.
 
Más időpontra nem áttehető.
Talpmasszázs
A talpmasszázs az egyik legősibb és talán legegyszerűbb módszer az egészség megőrzésére, helyreállítására.
 
Kr. e. 2330-ból az egyiptomi Óbirodalomból származik az első hiteles lelet, mely a láb- és kézmasszázs fogásait ábrázolja.
 
A kínaiak már nagyon régóta ismerik és alkalmazzák ezt a módszert. Náluk a reflexológia tulajdonképpen egy sajátságos életfelfogás és ehhez kapcsolódik az orvoslás is.
 
 
A keleti népek mindig is nagy hangsúlyt fektettek a különféle masszázsformák gyógyító hatására. A talpmasszázs, talpreflexológia kiemelkedő jelentőségű, hiszen alkalmas a szervezetben zajló folyamatok feltérképezésére, állapotfelmérésre.
 
S bár a nyugati kultúrákban az embert pusztán anyagként tekintik, s a nyugati orvoslás is ehhez igazodott (gyógyszer vagy kés, a tünetek megszüntetése a gyakorlat), egyre többször hallani a talpmasszázs kiegészítő terápiaként való, sikeres alkalmazásáról.
 
Hogyan működik?
 
A test különböző pontjain (talp, tenyér, arc, fül, skalp, írisz, nyelv) megtalálható a szerve-zet teljes hologramja, leképződése. Ezeken a helyeken, ha egy szervben probléma van, lerakódás, elváltozás érzékelhető. Ezeket a területeket reflex zónának nevezzük. Minél távolabb van egy zóna az adott szervtől, annál erősebben érezhető a lerakódás.
 
Bár kórszövettani vizsgálatokkal nem sikerült e lerakódásokat kimutatni, tény, hogy minél tömörebb elváltozást tapasztalunk egy zónában, annál gyengébb, energia-hiányosabb a hozzá tartozó szerv. S mert a nyugati orvoslás csak abban hisz, ami látható és mérhető, sok olyan orvos kereste a választ, akit rabul ejtett a talpreflexológia hatása, lehetőségei. Egy ilyen orvosi magyarázat szerint, mivel civizált életformánk velejárója a szűk cipő, az ülő életmód, gyakran alakul ki pangás az alsó végtagok keringésében, s ez kedvez a salakanyagok lerakódásának.
 
 
Ezek a lerakódások leginkább a sejtközötti terekben feltételezhetők, melyeknek vizsgálatára kevesebb figyelem irányult. Kémiai szerkezetüknél, sajátosságaiknál fogva pedig masszírozás okozta helyi hőmérséklet emelkedés hatására oldhatóvá válnak, könnyen lebomlanak, átrendeződnek, ezzel pozitív változást előidézve a távolabbi szervekben.
 
És ha el tudunk szakadni a nyugati látásmódtól, s elfogadjuk, hogy az is működhet, ami nem feltétlenül látható, mérhető, akkor könnyen el tudjuk képzelni, hogy az egyes zónák érintésével, könnyed masszírozásával ingereket küldhetünk egy adott szervhez, energia blokkokat oldhatunk. S az energia szabad áramlásával elindul a javulási folyamat.
 
 
Mire jó?
- Egészségmegőrzésre
 
- Egészség helyreállítására (kiegészítő terápiaként)
 
- Méregtelenítés segítésére
 
- Közérzet javításra
 
Kiegészítő terápiaként javasolt. Nem helyettesíti az orvosilag szükséges beavatkozásokat, az orvosi diagnosztizálást.
 
 
 
 
Kinek ajánlott?
 
Mindenkinek, aki hisz benne, hogy ezzel is hozzájárulhasson egészsége megőrzésé- hez, gyorsabb helyreállításához.
 
És mindenkinek, aki nem hisz benne, hogy legalább felfrissüljön az oly sokat hasz- nált, méltánytalanul mostohán kezelt lába, és ettől jobb közérzettel, energikusab-ban élje meg a hétköznapokat.
 
Mikor nem ajánlott?
 
- alkoholfogyasztás után
- menstruáció első napjaiban
- terhesség idején
- gombás fertőzés-,
- fertőző betegség-,
- magas láz-,
- súlyos idegkimerültség-,
- visszerek heveny gyulladása esetén.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 17:58
. Talpmasszázs 40perc-máj.2-6.du - a Vígszínháznál - Jelenlegi ára: 1 Ft

Fontos