2011. július 20., szerda

HP EliteBook 6930p (FL490AW D) - Jelenlegi ára: 219 999 Ft

Core2Duo T9400 (2530)
Család: EliteBook
Sorozat: EliteBook 69xx
Processzor: Core2Duo T9400 (2530)
Memória: 2048 MB
Merevlemez: 250 GB
Kijelző: 14. 1ʺ WXGA+ (1440x900)
Videokártya: Intel GMA 4500MHD
Operációs rendszer: Win Vista Business HUN
3G kártyahely: Előkészítés modem nélkül
Optikai meghajtó: DVDRW Lightscribe
Jótállás: 3 év
Bluetooth: van
Dokkcsatlakozó: van
Express Card: van
LAN: 10/100/1000
Sorozat: EliteBook 69xx
Az EliteBook 69xx szériában csak professzionális (69xxp) konfigurációkat találunk. Az átlagosnál kisebb kijelző optimális egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a használhatóság terén, hiszen még könnyedén hordozható méretű, de már az egész napos munkavégzés sem terheli indokolatlanul a szemet. A készülékek tömege az ekkora kijelzővel szerelt modelleknél kisebb, alig haladja meg a 2 kilogrammot. A többmagos processzorok komoly számítási teljesítménnyel rendelkeznek, és könnyedén megbirkóznak a párhuzamosan, több szálon futó alkalmazások kezelésével is – sebességcsökkenés nélkül. A vPro™ technológiával bővített Intel® Centrino® 2 processzorral megerősíthető a biztonság, és a hálózaton keresztül figyelhetők, diagnosztizálhatók és javíthatók a számítógépek. A kijelzőket szórtfény érzékelő egészítheti ki, mely automatikusan mindig a környezeti fényviszonyokhoz optimalizálja a fényerőt. A megerősített acél forgócsapokkal és karcálló HP DuraFinish bevonattal rendelkező, magnéziumötvözet szerkezetű HP DuraCase házkialakítás megbízható védelmet nyújt utazás közben. A HDMI illetve DisplayPort révén nagy felbontású kijelzők is csatlakoztathatók. A Blu-ray meghajtó képes HD tartalmak lejátszására vagy egy DL lemezen akár 50 GB-nyi adat tárolására is. Az opcionális eSATA port gyors kapcsolatot biztosít a külső tárolóeszközök számára. A meglévő optikai meghajtót második SATA II merevlemezre cserélhetjük, vagy átállhatunk egy következő generációs optikai meghajtóra. A készülékcsalád megfelel a szigorú MIL-STD 810F teszteknek. Ez az új tervezésű notebook extrém hőmérsékletek között, 60°C és – 29°C között lett tesztelve, és a rezgés, a por, a páratartalom, a tengerszint feletti magasság és a magas hőmérséklet elviselése tekintetében megfelel a 810F jelű katonai előírásoknak.
Processzor: Core2Duo T9400 (2530)
Az Intel® Core™ 2 Duo Mobile Processor T9400-as modellje 2, 53 GHz frekvenciájával kiemelkedő teljesítményt nyújt számításigényes feladatok végrehajtásakor.
Az alábbi hardveres képességek segítik a rendszer hatékonyabb működését:
- Enhanced Intel Speedstep® Technology: a processzor terheléstől függően változtatja órajelét, ezáltal energiát takarít meg.
- Intel® EM64T: a processzor 4 GB-nál több memória megcímzésére képes, ezáltal elérhetővé válnak a 64 bites operációs rendszerek és programok által nyújtott előnyök.
- Az Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) képességű Intel® processzor virtualizációs rendszerben működve növeli annak teljesítményét a tisztán szoftveres megoldásokhoz képest.
- Execute Disable Bit: a processzor hardveresen képes megakadályozni egyes vírusok és rosszindulatú kódok futását, ezáltal segítve rendszerünk vírusvédelmét.
 
Memória: 2048
A megfelelő mennyiségű memória alapvetően befolyásolja az operációs rendszer és a felhasználói programok sebességét. Általános otthoni vagy irodai felhasználásra 2-4 GB memória javasolt. Tervezőprogramok, adatbázisok vagy játékok futtatásához 4 GB vagy több memória ajánlott.
Merevlemez: 250
A 250 GB-os merevlemez kellő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy kényelmesen elférjen rajta az operációs rendszer a felhasználói programokkal együtt, továbbá az adataink. Jellemzően ez egy 250 GB-os merevlemezen 103. 800 dokumentum (2 MB) vagy 69. 200 nagyfelbontású fénykép (3 MB) vagy 41. 500 MP3 zeneszám (5 MB) tárolására elegendő.
A merevlemezen tárolt adatok rendkívül fontosak, sok esetben pótolhatatlanok (családi fotók, videók, dokumentumok). Ezért az adatok védelmére figyelmet és időt kell fordítani. Javasolt a rendszeres adatmentés külső adathordozóra.
A merevlemezhibák lehetnek előre jelezhetőek, illetve váratlanok. Adataink védelme érdekében, az előre jelezhető hibák felderítésére, egyes merevlemezek S. M. A. R. T. képességgel rendelkeznek, így képesek működésüket felügyelni. Külső program segítségével ez az információ kiolvasható a merevlemezből és megállapítható annak állapota (GNU/Linux Ubuntu 9. 10+ Live).
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemezgyártók terminológiája szerint 1 GB = 1. 000. 000. 000 byte.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemez formázott kapacitása függ a használt fájlrendszer használatától.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Az adatok biztonsága érdekében javasolt a rendszeres adatmentés különféle adathordozók egyikére. Ezek lehetnek az alábbiak: pendrive, CD, DVD, külső (USB vagy eSATA csatolófelületű) merevlemez.
 
Kijelző: 14. 1ʺ WXGA+ (1440x900)
A közepes méretű, 14, 1"-os WXGA+ (1440x900) kijelzővel szerelt laptop tökéletes egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a teljesítmény között.
Egy asztali számítógépet kiegészítő laptop közepes méretű kijelzője a modern noteszgépes igényeknek megfelelő, hatékony mobil munkavégzést és multimédiás képességeket biztosít, akár az irodában, a nappaliban vagy útközben. Kényelmesen szállítható egy elegáns laptoptáskában, így bármelyik pillanatban folytatható a számítógépes munka.
Egy közepes méretű, normál felbontású WXGA (1280x800) kijelzőhöz képest a WXGA+ (1440x900) kijelző 26, 5 százalékkal több pixelt tartalmaz, ezáltal a nagyobb munkaterületen átláthatóbb és gyorsabb a munka. A Microsoft Excel® vagy OpenOffice. org Calc táblázatkezelő programok használata során több cella látható egyidejűleg a kijelzőn. A népszerű képszerkesztő programokkal (Adobe® Photoshop®, Corel® PHOTO-PAINT® ) egy WXGA+ (1440x900) felbontású kijelzőn könnyebben szerkeszthetők a képek.
Egy WXGA+ (1440x900) felbontású LCD-TFT kijelző a legmegfelelőbb munkára és otthoni multimédia feladatokra, HD videók vagy nagyfelbontású játékok megjelenítésére.
Videokártya: Intel GMA 4500MHD
Intel® Graphics Technology a chipkészletbe építve költséghatékony videó megoldást eredményez, megfelelő teljesítmény mellett. Az integrált videóprocesszor alacsony energiafelhasználása hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosít, akár HD tartalmak megjelenítésénél is. Az Intel® Graphics Media Accelerator minden olyan technológiát tartalmaz, amely napjaink népszerű multimédiás tartalmaihoz szükséges. Az Intel® GMA 4500 videóprocesszor hardveresen gyorsítja a Blu-ray™ Disc, H. 264, MPEG-2 és VC-1 formátumú HD videók lejátszását. Az Intel® Clear Video Technology éles képet és precíz színkezelést biztosít. A 3D-s megjelenítéshez elérhetőek a DirectX® 10, Shader Model 4. 0 és OpenGL 2. 0 nyújtotta képességek.
Operációs rendszer: Win Vista Business HUN
Microsoft Windows® Vista™ Business 32-bit
A számítógép szoftveres védelmének első lépcsőfoka az operációs rendszer naprakészen tartása. A Windows Update szolgáltatáson keresztül automatikusan frissíthető az operációs rendszer, a Microsoft Office és Windows Live™ Essentials programok.
A DirectX® a legnépszerűbb multimédiás programozási felület, amelyet minden Microsoft Windows® operációs rendszeren futó számítógépes játék és multimédiás program használ. A Microsoft Windows® Vista™ operációs rendszerben a DirectX® 11 az alapja a grafikai és multimédiás effektusoknak.
Könnyű és gyors csatlakozást biztosít az internetes társadalomhoz a Windows Live™ Essentials programcsomag. A Windows Live™ Messenger segítségével kapcsolatban maradhat barátaival és családjával. Cseveghet, hanghívást kezdeményezhet vagy akár videofonálhat a partnerlistáján szereplőkkel. Különböző e-mail fiókjait (Hotmail®, Yahoo! ® Mail vagy Gmail™ ) egyszerűen, egy helyen kezelheti a Windows Live™ Mail kliens használatával. A népszerű blogportálokon (Windows Live™, Wordpress, Blogger™, LiveJournal™, TypePad® és még sok egyéb) lehetőség van saját blog közzétételére, melyhez a tartalom összeállítása és feltöltése a Windows Live™ Writer programmal könnyedén megtehető. A Windows Live™ Fotótár nagyszerű felületet biztosít a digitális fényképezőgépről vagy kameráról áttöltött fényképek és videók kezelésére. Könnyedén böngészhetőek és pár kattintással on-line albumba tölthetőek kedvenc multimédiás anyagai. Diavetítések és nagyszerű filmek készíthetőek a Windows Live™ Movie Maker programmal, melyekhez zenei aláfestés és speciális effektusok társíthatóak. Egyedi videóit megmutathatja a népszerű YouTube™ videómegosztó portálra történő feltöltéssel. A Windows Live™ széleskörű lehetőségeket biztosít az Internet aktív használatára, ezért szükségessé vált a Windows Live™ Családbiztonság funkció integrálása. Ezáltal kezelhetővé és megfigyelhetővé válnak a felhasználók internetes tevékenységei. Megvédhetőek a felhasználók az internetes tartalmaktól, megtudható, hogy milyen oldalakon tartózkodtak, milyen programokat használtak, és mennyi időt töltöttek a számítógép előtt. A Windows Live™ Eszköztár az Internet Explorer® böngészőbe beépülve mindig elérhetővé teszi a Windows Live™ szolgáltatásokat.
A népszerű böngésző új verziója, az Internet Explorer® 8 gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbben kezelhető. A finomított működésű keresőmező azonnali javaslatokat kínál beírás közben, segítve a legmegfelelőbb keresőszó gyors megtalálását. A gyorssegédek használatával anélkül kereshetőek a népszerű oldalak (Yahoo! ®, Wikipedia), hogy el kellene navigálni az oldalról. A gyorsan változó adatok nyomon követésére szolgál a Web Slice funkció. Az időjárás, árfolyam, sporteredmény, árverés és még sok más rendszeresen frissített információról azonnali értesítés jelenik meg a böngészőben. A SmartScreen szűrő segít védekezni az adathalász jellegű támadásokkal, az internetes csalásokkal, valamint a meghamisított és kártevő programokat terjesztő weboldalakkal szemben. InPrivate böngészés közben a felhasználók böngészési szokásait, a meglátogatott weboldalakat, a jelszavakat, a keresési előzményeket a böngésző nem tárolja el, így ezek más felhasználók előtt rejtve maradnak.
A Microsoft Windows® Vista™ operációs rendszerben bemutatkozó Aero grafikus felület felhasználóbarát, informatív és könnyen használható. Feladatorientált kialakítása megkönnyíti az operációs rendszer használatát. Az átlátszó ablakkeret a figyelmet az ablak tartalmára fókuszálja. Az asztalon történő navigációt segíti a tálcára kerülő ablakok élő előnézete, amely az egérmutató tálcaikonra húzásával érhető el. Az ikonok, menük és betűk méretét egyszerűen lehet növelni, a kijelző felbontásához igazítani. A speciális effektusok és animációk otthonossá varázsolják a rendszert.
A grafikus felület újdonsága az Oldalsáv. Az asztalon található Oldalsáv egy információs pult, amely különböző minialkalmazások helye. A minialkalmazások információkat és szórakoztató elemeket jelenítenek meg (híreket, képeket, játékokat, segédprogramokat).
A népszerű játékok (Passziánsz, Admirális, Fekete Özvegy, Fekete Macska, Aknakereső) mellett megtalálható az új Purble Place. A Microsoft Windows® Vista™ Business operációs rendszer három új, prémium játékkal színesíti a meglévőek sorát. Ezek Chess Titans, Mahjong Titans és InkBall néven találhatóak meg.
A Hálózati és megosztási központ segítségével egy helyen kezelhető a számítógépes hálózat. Információkat szolgáltat a hálózatról, ellenőrizhető a kapcsolatok állapota és megoldhatóak a felmerülő problémák.
A Biztonsági mentés és visszaállítás központ segítségével biztosítható az adatok védelme. Rendszeres adatmentéssel megelőzhető a felhasználói vagy hardverhibákból eredő adatvesztés. Az Automatikus mentés eszköz kézi vagy időzített módban képes a kiválasztott mappákat hálózati meghajtóra, külső merevlemezre vagy optikai adathordozóra menteni. A Microsoft Windows® Vista™ Business operációs rendszerben megtalálható Complete PC Backup eszköz a rendszer teljes mentését teszi lehetővé, amely tartalmazza az operációs rendszert a felhasználói programokkal és beállításokkal együtt, valamint a felhasználói adatokat. Az adatok védelme érdekében célszerű a biztonsági másolatot titkosítva, a számítógéptől távol tárolni.
Vállalati, nagyhálózati környezetben a Microsoft Windows® Vista™ Business operációs rendszer biztosítja a hálózati tartományhoz való csatlakozás lehetőségét. Egy ilyen tartományban a számítógépek központi felügyelet és szabályok mellett működnek.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A szoftverek használatának feltételeit a szoftverhez tartozó EULA (End User Licence Agreement – Végfelhasználói licencszerződés) tartalmazza.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Egyes programok használatához és szolgáltatások igénybevételéhez szélessávú internetkapcsolat szükséges.
3G kártyahely: Előkészítés modem nélkül
Optikai meghajtó: DVDRW Lightscribe
A DVDRW Super Multi képességű meghajtó alapja a multimédiás képességnek. Írja napjaink népszerű CD- (74 perc – 650 MB, 80 perc – 700 MB) és DVD (DVD5 4, 7 GB és DVD9 8, 5 GB) formátumait, olcsó és gyors megoldást kínálva az adatok mentéséhez.
 
Jótállás: 3 év
A jótállási idő 3 év, amely a szoftverekre nem vonatkozik.
Bluetooth: van
Bluetooth®: Egér, billentyűzet, headset, mobiltelefon és egyébBluetooth® óval ellátott készülék csatlakozhat vezeték nélkül a számítógéphez.
Dokkcsatlakozó: van
A dokkoló csatlakozó egyedi, gyártónként és modellcsaládonként eltérő kialakítású csatlakozó. Segítségével a laptopot dokkolóhoz vagy port replikátorhoz kapcsolhatjuk. A dokkolón található portok kibővítik a laptopon található csatlakozók sorát, a port replikátor a gép csatlakozóit vezeti ki. Amennyiben az irodában és otthon különféle eszközök (töltő, ethernet kábel, nyomtató, billentyűzet, egér, webkamera) csatlakoznak a dokkolóhoz vagy port replikátorhoz, úgy azokat egy mozdulattal kapcsolhatjuk laptopunkhoz.
Express Card: van
Az ExpressCard® a jól bevált, de immár lassúnak számító PCMCIA (PC Card) foglalat leváltására létrehozott szabvány. Az ExpressCard® /54 és ExpressCard® /34 elnevezések a kártyák szélességére utalnak, ami rendre 54 mm illetve 34 mm. A keskenyebb kártya használható az ExpressCard® /54 foglalatban is. Az ExpressCard® csatlakozófelülettel ellátott eszközök között megtalálhatóak a mobilinternet modemek, TV tunerek, professzionális hangkártyák, SmartCard olvasók, vezetékes- és vezeték nélküli hálózati kártyák, memóriakártya olvasók és adapterek (PCMCIA (PC Card), USB, IEEE 1394, eSATA, RS-232 (soros port), IEEE 1284 (párhuzamos port), és még sok más).
 
LAN: 10/100/1000
Gigabit LAN (10/100/1000 Mb/s): Teljes, maximum 1000 Mb/s sebességű csatlakozást biztosít az otthoni hálózathoz vagy a szélessávú vezetékes internet-szolgáltatáshoz.
Kártyaolvasó: 2 in 1
Digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok által használt népszerű memóriakártya típusok közül a Secure Digital™ (SD™ ) használatára van lehetőség a a memóriakártya-olvasóban. Ugyanezen formátum micro és mini változata átalakítón keresztül használható.
USB: 3 db
USB 2. 0 a legnépszerűbb univerzális csatlakozó, melyet az összes modern operációs rendszer támogat. Maximum 480 Mb/s átviteli sebességre képes, így a csatlakoztatott eszközök teljes sebességgel tudnak működni. A laptopokon található USB-A típusú csatlakozóhoz átalakító segítségével csatlakoztathatóak az USB-A vagy USB-B csatlakozók mini vagy mikro változatait használó eszközök.
Akkumulátor: 6 cellás
 
Az újratölthető Li-ion akkumulátorok élettartama véges, működésük kémiai jellegéből adódóan. Jellemzően 1-3 év alatt, folyamatos teljesítménycsökkenéssel használódnak el Töltés közben az akkumulátor és a töltő melegedhet. A laptop használata közben, terheléstől függően a töltő akár fel is forrósodhat. A laptop használata során az akkumulátort eltávolítani nem szükséges, de rendszeres (hetente legalább egyszer) használata ajánlott. Az akkumulátorok teljesítménye 0 °C alatt és 30 °C felett csökken.
Az akkumulátoros üzemidő nagymértékben függ az akkumulátor adott időben mérhető teljesítményétől és a laptop teljesítményfelvételétől.
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Lehetőséget teremt wireless LAN access point vagy router hatókörébe érve annak hálózatához csatlakozni, illetve két laptopot rádióhullám segítségével számítógép-hálózatba kötni (ad-hoc). A különböző szabványok eltérő működési frekvenciát és maximális sebességet határoznak meg: 802. 11b: 2, 4 GHz, 11 Mb/s, 802. 11g: 2, 4 GHz, 54 Mb/s, 802. 11n: 2, 4/5 GHz, 248 Mb/s.
Billentyűzet: magyar
A felhasználó és a számítógép közötti kapcsolattartás legfontosabb eszköze a billentyűzet. A sikeres és gyors munkának elengedhetetlen feltétele, hogy a felhasználó ismerje a billentyűzeten található jeleket és azok pontos helyét. A laptopok billentyűzetén egyedi jelek is találhatóak, amelyek különböző, a gyártók által meghatározott funkcióval rendelkeznek. Ezek a jelek eltérő színnel kerülnek a billentyűzetre. Ilyen funkciók lehetnek a kijelző fényerejének növelése és csökkentése, hangerő növelése és csökkentése, hibernálás és készenléti állapot parancsa, monitorok közötti váltás parancsa, touchpad kikapcsolása és engedélyezése, numerikus billentyűzet kikapcsolása és engedélyezése, és még sok más. Ezeket a funkciókat az Fn billentyű és a kívánt funkcióbillentyű együttes lenyomásáva érhetjük el.
Pozicionáló eszköz: Track point + Touch pad
A trackpoint az egérmutató mozgatására szolgáló eszköz. Funkcionálisan ugyanazt nyújtja, mint az egér.
A touchpad az egérmutató mozgatására szolgáló eszköz. Funkcionálisan ugyanazt nyújtja, mint az egér.
Ujjlenyomat-olvasó: van
Az ujjlenyomat olvasó felhasználók azonosítására szolgáló eszköz, amely gyakran a TPM (Trusted Platform Module) eszközzel együtt van jelen a laptopban. A felhasználók azonosítása az ujjlenyomat egyediségén alapul. A jelszókezelő programok segítségével az egyedi ujjlenyomathoz több felhasználónév és jelszó is kapcsolható, így kényelmes, gyors és biztonságos módon érhetőek el a felhasználói fiókok.
Webkamera: van
A beépített webkamera elérhetővé teszi a népszerű azonnali üzenetküldő (Instant Messaging) szolgáltatásokat, így lehetőség nyílik az Interneten keresztül kezdeményezett és fogadott hanghívásokra, vagy akár videotelefonálásra (Windows Live™ Messenger, Skype™ ).
Firewire: van
IEEE 1394, az Apple által FireWire, a Sony által i. LINK néven jelzett csatlakozó 400 Mb/s sebességet biztosít a csatlakoztatott eszközöknek, minimális processzorhasználat mellett. A szabvány kidolgozásánál a valós idejű, folyamatos adatátvitel igényeit vették figyelembe, ezért multimédiás célokra alkalmasabb, mint az USB szabvány. Legnépszerűbb felhasználási területei a professzionális hangkártyák és digitális kamerák, melyek maximum 4, 5 méteres kábellel csatlakoztathatóak.
Modem: van
Maximum 56 Kb/s sebességű kapcsolatot tesz lehetővé telefonos hálózathoz.
Egyéb portok: VGA
A VGA csatlakozó segítségével egyszerűen csatlakoztathatóak a monitorok, projektorok és televíziók a számítógéphez.
Személyes átvételre nincsen mód mivel egyedi rendeléskre történik a szálítás!


Jelenlegi ára: 219 999 Ft

Az aukció vége: 2011-07-27 03:14
. HP EliteBook 6930p (FL490AW D) - Jelenlegi ára: 219 999 Ft

Fontos